Qui som?

Som una colla de foc, creada el 1993, formada per gent jove i apassionada per la cultura popular i tradicional catalana. Després d’una aturada de tres anys, el 2010 un grup de joves del barri va reactivar la colla.

Som una colla de drac, amb el Drac Baluk Astharot, una figura històrica dins de la imatgeria terrassenca. També som una colla de diables, amb forques i ceptrots. Això és una de les coses que ens fa especials: som una de les poques entitats que combinen aquests dos elements en una mateixa colla, on tots podem fer de tot, també malabars de foc.

Som també músics, amb un grup propi que acompanya l’entitat en totes les seves actuacions, amb tabals i gralles. Som neotradicionals: sense perdre la nostra pròpia essència, volem distingir-nos per mantenir i recuperar els sons tradicionals d’una tradició ancestral com la nostra.

Som una entitat amb les nostres pròpies celebracions: la Diada de la Colla (al març), la Canaurellada (el nostre propi espai dins la Festa Major del barri, al maig). I també som innovadors, amb nous projectes i nous reptes, com la creació del Ball de Diables de la Fira Modernista de Terrassa o la Diada de Colles Tradicionals de Terrassa.